Puding Batek

Bookmark and Share




Resepi ini dikongsi sahabat baik saya, Fauziah dari Sungai Petani yang juga kawan semasa belajar di universiti. sedap dimakan terutama selepas disejukkan dalam peti sejuk. cuba la.. pasti anda akan menggemarinya ....

Puding Batek
 20 - 25 gram agar agar,
4 mug air,
1 1/2 cawan gula,
1 tin susu cair,
1 sudu besar butter,
2 sudu besar tepung kastard,
2 biji telur,
1/4 cawan serbuk koko.


Masak agar agar dg air hingga hancur, masukkan gula. Masak hingga gula hancur.

Blend semua bahan lain kecuali serbuk koko. Masuk bahan di blend dalam agar agar dan kacau hingga agak pekat.

Bahagi adunan kpd 2 bahagian. Satu bahagian dicampur dg serbuk koko yang dibancuh dg air suam. Tuang dalam acuan berselang seli hingga habis. Sejukkan


{ 0 komentar... Views All / Send Comment! }

Posting Komentar

Powered By Blogger